04232024Вт
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 51 до 60

51 Колкото и да търсм смисъл в живота не сме дорасли да го намерим. Не се страхувайте, че може да сбъркате, защото когато откриете верния отговор вече ще е късно. Не се опитвайте да промените света, не сте достатъчно силни да го направите. Стремете те се той да ви запомни.


52 Векове наред философите блъскат главите си с въпроса може ли човек да ръководи живота си и да бъде господар на делата си или съдбата винаги има последната дума!


53 Хората издигат силните, красивите и гениалните на пиедестал. Ако се отнасяхме и с недъгавите, като с равни щяхме да видим, че те също могат да бъдат герои!


54 В кой точно момент човешката свободна воля продължава да съществува и ако се лишим от свободната си воля дали ще останем все още човеци!


55 В дългия път на историята какво е значението на всеки отделен живот, истинската мярка за един живот не е колко хора са чули нашето име, а дали сме повлияли върху живота на други хора!


56 Дали причината да се страхуваме толкова от непознатото не се корени в това, че познаваме себе си твърде добре!


57 Не е важно как посрещаме смърта, по важно е как посрещаме живота, да живеем всеки нов ден с надежда, смелост и любов сякаш е последният ни!


58 Защо се разпределяме на групи? Заради приятелството на другите или от страх че ще останем сами!


59 Някои от най-великите постижения на човека, са мотивирани от нуждата да бъдат обичани и да бъдат приемани. Какво ще стане, ако тази нужда за признание, се превърне в желание да бъдеш почитан, а после и да ти се кланят, като на бог?


60 Поетите казват, че си истински жив, ако притежаваш възможността да чувстваш и обичаш. Учените, от друга страна, избират да определят живота чрез протеини и въглеродни изграждащи блокове. Но какво става, когато тези две вярвания се сблъскат?




  • Нови

  • Най-четени