04232024Вт
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 31 до 40

31 Любовта носи риск да не бъде споделена. Надеждата носи риск от разочарование. Но трябва да се рискува, защото най-големият риск в живота е да не рискуваме нищо. Който не рискува не прави нищо, не вижда нищо, не притежава нищо и е нищо. Той не може да разбира, да усеща, да се променя, да расте, да обича и да живее.


32 Когато сутрин ставаш, първото нещо, което трябва да казваш е:
— Благодаря за този ден! - и ще видиш, как постепено животът ти ще става все по-добър. Това е пътя към щастието!


33 Идваме от нищото и в нищото ше отидем. Какво е животът? Той е светлината на светулката през нощта, диханието на бизона през зимата. Малка сянка, която се прокрадва през тревата и се изгубва със залеза.


34 Мислиш, че можеш да забравиш, да не живееш, че можеш да преминеш без болка, без сълзи и без борба. За какво тогава да живееш?


35 В живота едни се раждат - други умират.
Едни постигат целите си, а други не.
Едни опитват любовта, други не.
Всяко късче живот създава чувството ни за реалност.
Всяка капка пролята сълза, е начало на всеки край.


36 Да бъдеш добър човек означава да притежаваш своеобразна откритост към света, способност да се доверяваш на несигурни неща, които са извън твоя контрол.


37 Когато лъжата е достатъчно голяма и очевидна, хората започват да търсят в нея нещо истинно и най-вероятно ще го открият, като по този начин ще превърнат лъжата в истина.


38 Няма бъдеще, няма минало, има само сега - едно постоянно сегашно време. Ако забравиш това, нека всеки път, когато чуеш дъха си, да си го припомняш. Старай се този сегашен момент да е изживян правилно, бъдещето може и да не дойде.


39 Ако живеем само с мечтите си и се надяваме те да се сбъднат ще изгубим представа за реалността. Затова трябва да се опитваме да живеем в реалността!


40 Живей с вярата, че утрешния ден ще е по-добър от днешния. И така, с всеки изминал ден, вярата ти в доброто ще става все по-силна.




  • Нови

  • Най-четени