04252024Чет
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 21 до 30

21Времето убива нежността и хората се гледат като непознати! Времето разпалва ревността и сече живота ни на дати! Времето е страшен Генерал - непрекъснато ни атакува! Времето мами ни без жал, непрестанно то със нас търгува! Защо тогава казваме, че времето лекува?


22Когато вратата ви е отворена по-добре направо влезте вътре, защото ще се затвори и когато почукате за да влезете, тя няма да бъде само затворена, а и заклучена!


23Като погледна назад към това, което си казал преди всичките тези години, към всички надежди и мечти, които съм имала, стигнах до извода че ако нещата се развият така както си искал, ще успееш в живота. Тогава някои ще кажат, че аз съм се провалила. Важното е да не се натъжаваш от разочарованията в живота, да се научиш как да се освободиш от миналото си, и да разбереш, че не всеки ден ще бъде слънчев. Но когато се озовеш в дълбините на отчаянието, помни, че това е само тъмнината на нощта, а в нея има звезди и тези звезди ще ти покажат пътя до дома. Затова не се страхувай да правиш грешки, защото в повечето случаи най-големите награди идват след като направиш това, от което най-много се боиш. Може би ще получиш всичко, което си мечтал. Никой не знае къде ще го отведе животът. Пътят е дълъг, но накрая разбираш, че пътуването е основната цел.


24Обичай съвършения път на Истината и Живота. Постави Доброто за основа на дома си, Правдата - за мерило, Любовта - за украса, Мъдростта - за ограда и Истината за светило!


25Господ не ни дава хората, които искаме. Той ни дава хората, от които се НУЖДАЕМ... да ни помогнат, да ни наранят, да ни напуснат, да ни обичат и да ни направят човека, който искаме да бъдем.


26Никога не казвай "НЕ МОГА!" На този свят няма невъзможни неща!!! Никога не спирай да следваш мечтите си! Никога не спирай да обичаш! Никога не спирай да вярваш! ...и никога не се отказвай!


27От вчера, вземи със себе си това, което си научил. От днес, вземи със себе си всичко, което обичаш. Не спирай никога да строиш замъци до небето, защото това са мечтите, за които живеем.


28Може би... сме обречени да срещаме грешните хора преди да срещнем правилните, за да можем когато срещнем точния човек, да знаем как да бъдем благодарни за този подарък!


29В живота не е лесно да си добър... Трябва и да си и достатъчно силен, за да изтърпиш последствията от добротата си!


30Можем да простим всичко на любимия човек - друг е въпросът дали след това ще ни остане любим...




  • Нови

  • Най-четени