07222024Пон
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философия на любовта от 71 до 80

71 Любовта за някои е очакване, а за други бягство. Но живота винаги среща този, който очаква с този, който бяга.


72 Любовта е най-нелогичното, най-прекрасното нещо на света.Не знаеш кога ще дойде, не знаеш кога ще си отиде, но от теб зависи да се случи любовта.А любовта се случва в онази секунда, в която се осмелиш да вдигнеш глава и да погледнеш в нечии очи… това стига, само това!

Антоанета Котларова


73 Брой си стъпките, когато влизаш в живота на някой друг! Брой ги, защото са ти нужни много,за да влезеш, а после с една единствена искаш да излезеш... И помни - не е губещ онзи, който вътре те пуска, а онзи - който с една стъпка напуска!


74 Моето лице в твоите очи..., твоето се появява в моите. И сърцата ни, изпълнени с истина, срещат покой. Където можем да намерим два по-добри свята... без ясен север, без стръмен запад? Какъвто и жребий да е отреден. Ако любовта ни е една... или обичаме еднакво... тя никога няма да стихне, тя никога няма да умре...


75 След като веднъж сте приели себе си, следваща стъпка е да приемете партньора си. Ако решите да бъдете с някого, не се опитвайте да го променяте. Той има това право, той има право да бъде свободен. Когато потиснете свободата на своя партньор, вие потискате самия себе си, защото трябва да бъдете там, за да видите какво прави или не прави вашия партньор. И ако вие обичате достатъчно себе си, никога няма да предадете личната си свобода. Дайте най-доброто от себе си, защото вие сте този, който ще пожъне наградата. Ако можете да обичате партньора си такъв какъвто е, ако можете да отворите напълно сърцето си за него, ще постигнете рая посредством вашата любов.

Дон Мигел Руис


76 Не гледам стари снимки, защото емоцията избледнява с времето. Важно е, че те виждам сутрин, когато се събуждам – наслаждавам се на истинския цвят на кожата ти, на първите бръчици около очите и устните, на скръбта и радостта ти! Такава те обичам, защото си истинска!


77 Любовните страдания не могат да бъдат преодолени с философия, това е възможно само с помощта на друга жена.


78 Когато обичаш някого, биваш наранен. Когато биваш наранен, започваш да мразиш. Когато мразиш, се опитваш да забравиш. Когато се опитваш да забравиш, започва да ти липсва. И когато започне да ти липсва този някой..., рано или късно се влюбваш в него отново...


79 Често силната потребност от любов се взема за самата любов, ако се попадне на обект, към когото тя може да се насочи; препятствията я превръщат в страст, а осъществяването я унищожава.

Висарион Белински


80 Любовта е като навика на пушенето – едни не могат без него, други сменят тютюна, трети се отказват напълно, за да си възвърнат загубения вкус.
  • Нови

  • Най-четени