03282023Вт
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 151 до 160

151 Хората са създадени за да бъдат обичани,а вещите да бъдат употребявани.Жалко,че в днешно време употребяваме хората и обичаме вещите.


152 Нека сме истински, макар и мечтателни! Откриващи другите намиращи себе си! Сполучили, тръпнещи от обич преобразявани да крачим усмихнати, та нали за това сме създадени!


153 Щом търсите щастие на земята, трябва да се свържете с хора, които ви разбират, на които можете всякога да разчитате, които могат да се жертват за вас и които заради вас са готови да се качат на Небето и да слязат на земята.

"Къде ще намеря такива хора?"

Не ги търси, нека всеки от вас бъде човекът, когото другите търсят.

Беинса Дуно


154 Човек може да носи голям огън в душата си и никой да не идва да се сгрее на него. Минаващите не виждат нищо освен малко дим, който излиза горе от комина, и отминават всеки по своя път. Какво да се прави тогава? Да поддържаш огъня в душата си..., да носиш солта на земята в себе си, търпеливо - ала и с какво нетърпение! - да чакаш, ДА ЧАКАШ ЧАСА, когато някой ще дойде да поседне - и да остане, знам ли? Дано всеки, който вярва дочака този час...

Винсент Ван Гог


155 Не гледай назад, можеш да се сетиш за нещо хубаво, което няма да се върне вече. Не гледай напред, може да си представиш нещо хубаво, което никога няма да имаш. Затвори очи и ги отвори тогава, когато притежаваш силата да гледаш назад - и да не плачеш, да гледаш напред - и да се усмихваш!


156 Първото нещо, основният принцип, това е Любовта, не сегашната ви любов, а Любовта, която е създала целия Космос, Любовта, от която произтичат всички живи сили в Природата – всичко. Всяко движение е движение на Любовта. Слънцето, Земята, целият Космос, приливи и отливи, всичко, което се движи, става по закона на Любовта, т.е. разумно. Движението показва, че има Живот. Животът показва, че има Любов, Любовта показва, че някой мисли заради нас. Животът произлиза от Любовта. Човек трябва да съзнае, че Животът е дар, любовен дар. Мощният двигател на Целокупния живот, това е Любовта. Тя е велика мощна Сила, защото управлява всичко и всичко се подчинява.


157 Недей да съдиш начина, по който другите общуват с Бога! Всеки има свой начин и своя молитва. Бог не приема думите ни за чиста монета, а се вглежда дълбоко в сърцата ни. Важно са не церемониите и обредите, важно е дали сърцата ни са достатъчно чисти!

Елиф Шафак


158 Планетата не се нуждае от голямо количество "успешни хора". Планетата отчаяно се нуждае от миротворци, лечители, реставратори, разказвачи на приказки и обичащи от всички видове. Тя се нуждае от хора, до които се живее добре.

Далай Лама


159 Всяка борба в живота ни оставя по един белег, а всеки белег крие своята история ... история, която казва: и това преживях!


160 С цялата си несигурност, в едно съм сигурен: под най-горния пласт на своята слабохарактерност хората искат да бъдат добри и да ги обичат. Повечето им пороци практически са опит да стигнат по най-късия път до обичта. Стигне ли човек до смъртта, нищо, че е бил може би способен, с влияние, гениален, умира ли необичан, животът му положително изглежда провал, а самата смърт — смразяващ ужас. И ми се струва, че ако вие или аз трябва да избираме между два пътя на мисълта и действието, длъжни сме да помним, че ще умрем, следователно нека се опитаме да живеем така, че нашата смърт да не носи облекчение на света.

На изток от Рая - Стайнбек
  • Нови

  • Най-четени