04262024Пет
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 1 до 10

1Когато си тъжен и самотен, спомни си за нещата, които са те правили истински щастлив, усмихни им се и те пак ще възкръснат.


2Щастието ти ще се завърне. тъгата ще си отиде и помни: "Всеки сам кове съдбата си". Поискаш ли щастие, ще го имаш, поискаш ли любов, ще я получиш. Повикаш ли приятел, ако е истински ще дойде, ако не - ти и сам можеш да се справиш. Това е философията на живота.


3С мислите си създаваме своите светове, с мислите си ги разрушаваме.


4Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява, ако се споделя.


5Една от големите световни неправди е обратната пропорционалност между гърди и интелект: С извисяването на едното обикновено се наблюдава смъкване на другото. И обратно:))


6Отношението на другите към мен е тяхна работа, начинът по който реагирам, моя!


7"На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът."
Александър Дюма - баща


8Kазват, че ако постоянно отхвърляш всичко друго, освен най-доброто, то има голяма вероятност наистина да го получиш. Ако си взискателен и допускаш в живота си само най-качествените хора, ако бутнеш триците встрани, защото предпочиташ белия хляб, колкото и да си гладен, Съдбата ще разбере, че не се храниш с трици и ще спре да ти ги дава.


9Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са построили Титаник.


10Няма значение колко бързо тичаш, щом не тичаш в правилната посока.




  • Нови

  • Най-четени