07222024Пон
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Страстта

Страстта е нещото, което ни обсебва и променя, дава ни енергия и смисъл.
Страстта най-често ни открива сама, а ние трябва просто да и се отдадем!

Когато се запознават с някой повечето хора започват да говорят за професията си и заниманията, свързани с нея. Има обаче една малка група хора, които с въодушевление разказват за своята страст, а не за работата.

Има хора, които работят през нощта или пък прекарват повечето си време упражнявайки се в свирене на музикален инструмент, пеене или танци. Има и такива, които са щастливо незаинтересовани от заобикалящият ги свят и са потопени в някаква работа, която никога не им омръзва. Точно това са пристрастените! Те черпят повече от своя живот всеки ден и в същото време дават повече. Това е чист екстаз, който дава свежа цел в живота.

Често бъркат страстта с хобито, но тя е нещо различно. Хобита много, но страстта е една. Когато човек е отдаден на страстта си, той не вижда нищо друго в този момент, а в същото време се наслаждава на всичко около него много повече от останалите хора.

Всички ние обичаме да пътуваме, но за някои хора това е страст. Те планират седмици наред поредното пътешествие и когато са на път те са по-живи и по-истински. Така се и чувстват! Ето това е страст! Онези моменти от живота, които посвещаваме на нещо и най-вече на себе си!

Страст е когато се отдаваме на желанията си, когато задоволяваме нуждите си от някакво изживяване. При някои хора това е работата, която вършат, при други е хоби, а за трети е самото духовно израстване.

Без значение каква е вашата страст, когато я откриете и и се отдадете, тогава ще усетите целият си живот по различен начин. Не само страстта ще ви носи удоволствие, а целият ви живот.

Хората, обладани от страстта си не търсят извинения, а възможности! Без значение колко са заети и колко много занимания имат, те винаги намират време и възможности за своята страст. Пречки винаги могат да се намерят, трудно е да се намери възможност.

Намерете своята страст, т.е. позволете и тя да ви намери, и се отдавайте колкото можете повече и колкото можете по-често, защото това ще ви даде по-добър усет за живота , повече хубави, незабравими моменти и истински начин да разтоварвате от напрежението и умората!

Просто се отдайте на страстта си!
  • Нови

  • Най-четени