04192024Пет
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Уроците на живота

Животът е най-големият учител и има много много неща, които има и може да научим. Уроците са трудни. Често трябва да платим за тях, не с пари, а с нашето време, чувства, емоции и планове. Но когато научим уроците на живота и ги приемем те могат да направят живота ни едно чудесно преживяване . Уроците на живота са истина и са универсални. За разлика от уроците в училище ние плащаме за тях и прилемаме тяхната истинност, защото сме я изпитали. Уроците на живота са в сила извън времето, културата и мястото, те са в сила, защото са проверени от самия живот. Без значение каква е нашата роля в обшеството, къде сме или на колко години сме. Уроците на живота са в сила. Трябва само да не забравяме наученото!

Какво ни казват уроците на живота? Кои са те?

Животът е тежък

Никой не е казал, че животът ще бъде лесен и безболезнене. Никой не е казал, че животът е песен и ще получим това, което искаме. Ако се научим да приемаме този факт, предизвикателствата няма да дойдат като големи изнендаи и ще намиреме по-бързо правилното решение.

Светът не ни дължи нищо

Светът не ни дължи нищо и не трябва да очакваме нищо наготово. Не може да седнете и да чакате нещата, които искате да дойдат при вас сами. Трябва да извървите пътя до тях. И да платите. Трябва да дадете сила за живот на нещата, които желаете. Ако е необходимо да ги създадете с вашите безсънни нощи и вашата кръв. Не чакайте милостиня, може и да не я получите. Направете необходимото!

Няма да спечелите, ако не рискувате

Наблюдавали ли сте някога игра на хазарт? Или чували ли сте поне веднъж, че ако искате да спечелите от тотото трябва да си пуснете фиша… Ако играчът не поема рискове няма как да спечели играта! Може да загубиш, може и да спечелиш. Ако не играеш, ако не заложиш, може да сънуваш джакпота, но никога няма да го спечелиш. Така е и в реалния живот. Ако не рискувате може да загубите и нещо по-голямо!

Не може всички да ви обичат

Не може да очаквате всички в този живот, които срещате да ви приемат, да ви харесват, да ви обичат Не се опитвайте да ви харесат всички, това е невъзможно! Всеки човек има своите предпочитания и не може да задоволите всички очаквания. Не можете да направите всички шастливи. Просто правете това, което можете по най-добрия начин и фактите ще работят за вас.

Парите са важни, но не са всичко

Парите са важни! но има неща, които са по-важни, които не могат да се купят с пари. За съжаление се сещаме за тях когато ни заболи. Такова е здравето. Ние приемема, че сме здрави и го оценяваме когато се разболеем. Така и с отношенията ни с любимите ни хора, те не са даденост! И с нашето, лично, човешко щастие не трябва да го разпилеем, да го изгубим.

Страхът е убиец на ума и мечтите

Страхът е убиец на нашите мисли, страхът е крадец на мечти и амбиции. Когато страхът ни владее ние може да пропуснем много възможности. От страх какво точно ще се случи или какво ще си помислят другите пропускаме и шанс, който може да се случи само веднъж в живота. Нека се справяме със страха, както с всяка друга емоция. Да му дадем малко време за да отмине и след това да се заемем с плановете и с живота си!



  • Нови

  • Най-четени