04302024Вт
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Успехът в живота ни

Най-големият успех в живота ни ще е как сме успели да живеем като Хора. За мен успешни са хората, които живеят в мир със себе си и околните. Не са само хората с дипломи и кариери. Успех е доколко си развил човечността в себе си, можеш ли да помогнеш на човек в беда, дори само с думи и тишина на разбиране. Доколко можеш да изпиташ състрадание към животно, как се отнасяш към непознат човек в нужда? Даряваш ли когато ти самият нямаш и имаш нужда? Радваш ли се на чистотата на детските усмивки, гледаш ли птиците в небето, радват ли те залезите? Продължаваш ли да вярваш в приказки и да помагаш на другите да вярват в тях, в доброто?

Обичаш ли, докосва ли те искрената усмивка на непознат, виждаш ли тъжният поглед на старата жена на улицата? Обичаш ли да четеш в очите на хората? А сигурно си и падал много пъти в живота, но винаги си ставал, отупвал си се от сълзите и прахта на миналото и си продължавал напред...

За мен успеха е да бъдем Хора.... Да имаме поведение на хората, които искаме да срещнем, с които е щастие да се живее. Успех е да слушаш сърцето си, дори когато ума ти пречи. Успех е да следваш своят път, дори когато рискуваш да останеш сам..., когато срещаш неодобрението на околните.

Смятам, че всички можем да бъдем от тези хора, за които споменава Далай Лама. Всички носим Любовта, мира, добротата, с които можем да помагаме на другите, да живеем в мир със себе си и света. Да обичаш е естественото ни състояние, което поради различни причини сме заровили дълбоко в нас. Идва времето, когато го откриваме отново, когато добротата не е вече рядко срещана. С бавни темпове, но времето идва, когато да се наречеш Успешен ще е равно на Човек.




  • Нови

  • Най-четени