04262024Пет
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Дървото на приятелите

Има хора в живота ни, които ни правят щастливи по простата случайност, че са пресекли пътя ни. Някои пътуват по пътя в нашата посока, съзерцавайки с нас много луни, а други просто виждаме между две последователни крачки. Всички тях наричаме приятели, но има много видове от тях.

Може би всеки лист от едно дърво характеризира един от нашите приятели. Първите още от рожденото огнище са приятелите ни татко и майка, които ни показват какво е животът. След това идват приятелите ни братя и сестри, с които си поделяме пространството, за да разцъфтят като нас. Научаваме се да уважаваме и да желаем доброто на всички от семейството.

Но съдбата ни запознава и с други приятели, които не знаем, че ще пресекат пътя ни. Много от тях наричаме сродна душа, сърдечен приятел. Те са искрени, верни. Знаят кога не сме добре, знаят какво ни прави щастливи.

А понякога една сродна душа взривява сърцето ни и след това се нарича интимен приятел. Това е блясък в очите ни, песен на устните ни, живец в кръвта ни. Също така има и приятели за известно време, може би за една ваканция или за няколко дни или за часове. Те умеят да извикват много усмивки на лицето ни, докато са около нас.

Говорейки за близост, не можем да забравим за отдалечените от разстоянието приятели, тези, които са по върховете на клоните и когато подухне вятър, те винаги се провиждат между останалите листа. Времето тече, лятото отминава, есента наближава и губим част от нашите листа, други се раждат следващото лято, а някои остават в продължение на много сезони. Но това, което ни прави по-щастливи, е че дори откъснати, те остават близко, и подхранват нашите корени с радост. Те са прекрасните спомени от времето, когато са се пресекли нашите пътища.

Пожелавам на теб - листо от моето дърво - мир, любов, здраве, късмет и успех. Просто защото всеки човек минал през живота ни е уникален. Винаги оставя по малко от себе си и взема по малко от нас.

Ще има някои, които ще ни вземат много, но няма да има такива, които да не ни оставят нищо. Това е най-голямата отговорност на нашия живот и ясно доказателство, че две души не се срещат случайно.




  • Нови

  • Най-четени