04242024Сря
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Силната жена

Силната жена

Силната жена крачи сама през океана на живота и е в състояние да те убеди, че морето е до колене, а ураган е само друго име на вечерния бриз. Но няма да ти покаже кървящите си стъпала, разранени от подводните остри камъни върху които балансира..

Силната жена няма да я чуеш да ти чурулика като славейче, докато примигвайки ти разказва за някаква изключително романтична история, прочетена в женско списание, която естествено завършва с бяла булчинска рокля. Но няма и да ти разкаже как в съня си пристъпва към олтара докато чува рефрена на “I walk the line, because you’re mine..”

Силната жена няма да ти циври на рамото, нито ще ти вдигне скандал, щото й разказваш за всички бивши, настоящи и бъдещи твои креватни завоевания, всички от класата на сладострастната Месалина. Даже ще ги обсъди с теб, ще поцъка, ще ахка, ще те окуражи или ще ти съчуства. Но няма да ти каже за хилядите игли, които й се забиват в сърцето, докато дружески те ръчка в ребрата и се смее на подходящите места.

Силната жена ще ти разкаже за удоволствието да имаш време за себе си, за многото любими книги, за ползата от още един езиков курс, за музиката без която не може, за страхотните й приятелки, за които е опора в трудни моменти. Но няма да спомене безсънните си нощи, студенината на завивките, самотните недели, блудкавите делници.

Силната жена ще ти каже колко е страхотно да си изкарваш нощите в клубове и никой да не ти брои водките, защото си ги плаща сама, щото е голям „пич”, а и ти не очакваш друго от нея. Но няма да ти каже, че докато танцува под приглушената светлина в поредния задимен моден дансинг салон, тя затваря очи, за да не вижда похотливите погледи на загорели ергени, и си мечтае да е сгушена в теб на диванчето и да си говорите глупотевини.

Силната жена няма да ти каже, че те обича, за да не се чустваш задължен и обвързан. Но няма и да ти каже, че голяма част от любимите й песни съдържат точно тези две думи.

Силната жена е свикнала да я зарязват, заради едни по-слаби жени, защото тя и сама ще се оправи, а онази, другата - ми тя, милата, има нужда от силно мъжко рамо и присъствие. Така че няма да има хър-мър, даже ще си останете приятелчета!

Сигурно има още стотици неща, които могат да бъдат казани за силната жена, сигурно и вие познавате такива жени. Според мен, силата на такава жена се крие в безсилието й да признае женската си слабост… и сигурно е страхотно да си силна жена, но абсолютно безсмислено губене на време и усилия, когато можеш да си просто жена..

Автор: zulu




  • Нови

  • Най-четени