textove.net

Вторник, Ян 26th

RSS

Вие сте тук:Начало Философия Философия на любовта

Философия на любовта

Философия на любовта от 81 до 90

81 Цялата магия на първата любов се състои в това, че все още не знаеш, че след нея ще има втора.

Философия на любовта от 71 до 80

71 Любовта за някои е очакване, а за други бягство. Но живота винаги среща този, който очаква с този, който бяга.

Философия на любовта от 31 до 40

31 Без значение колко привлекателна е жената,защото красотата сама по себе си няма да спечели уважението на мъжа.Външния вид може да го привлече, но вашата независимост ще го задържи.

Философия на любовта от 61 до 70

61 Мъчително е да погледнеш една жена, която си обичал с цялото си сърце дотолкова, че си искал винаги да я гледаш, и изведнъж да разбереш, че ти е все едно, ако не я видиш повече.
Трагедията на Любовта е в безразличието...!

Съмърсет Моъм - "Човекът, който имаше съвест"

Философия на любовта от 21 до 30

21 Но колкото и възхитителна да беше на външен вид, още тогава душата й беше нейната най-голяма скъпоценност-нежна, възвишена, жадна за любов душа, която още от най-ранно детство не намираше в този свят достатъчно храна за да засити огъня, който гореше в нея. Може би само огромната жажда за любов, която никога нищо не успя да утоли, освен тази нетърпеливост, която така и не се е укротила до ден днешен.

Д.Х.Лорънс - "Любовникът на Лейди Чатърли"

Философия на любовта от 51 до 60

51 Всяка жена трябва да срещне един от тези мъже, които са на този свят само и единствено да обичат и да правят жени щастливи. Мъже родени с "усещане за жена".

Философия на любовта от 11 до 20

11 Съзерцаването на едно цвете не е изгубено време; слушането на добра музика също; и четенето на добро слово е балсам за душата, ...но отдаването на грижа и нежност към някого - вълшебство!

Багрина Кларк - "Лотос Бял е Твоята Душа"

Философия на любовта от 41 до 50

41 Повечето от вас не могат да си представят какви са късметлии, че имат някой до себе си. Бас държа, че повечето сте страшно досадни, но въпреки това... любимият ви човек е до вас и ви ТЪРПИ! Не губете тази ценност за нищо на света, защото един ден ще ви трябва..., но няма да я намерите там, където си мислите, че сте я оставили...

Философия на любовта от 1 до 10

1 Понякога си мислим, че може да се върнем там, където сме били щастливи. Но тези места се намират във времето, а не в пространството. Това пътешествие е невъзможно, а дори и да се върнем, ще заварим Себе си, напълно различни!