04242024Сря
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 141 до 150

141 Самотата се е превърнала в срамна болест. Защо всички бягат от нея? Защото самотата те кара да мислиш. В наши дни Декарт не би написал: “Мисля, следователно съществувам.” Би казал: “Сам съм, следователно мисля.” Никой не иска да бъде сам, защото така му остава прекалено много време за мислене. А колкото повече мислиш, толкова по-умен ставаш и следователно по-тъжен.

Фредерик Бегбеде


142 Всеки човек има минало, укрито в него като страници от книга, известна единствено на него самия; хората обаче съдят само по заглавието.

Вирджиния Улф


143 Животът свършва, когато спреш да мечтаеш.
Надеждата свършва, когато спреш да вярваш.
Любовта свършва, когато спреш да се грижиш.
Приятелството свършва, когато спреш да споделяш.


144 Животът е приключение – осъществи го.
Животът е тайнство – открий го.
Животът е възможност – използвай я.
Животът е любов – открий я.
Животът е красота – възхвали я.
Животът е истина – осъзнай я.


145 Животът ви може да бъде феноменален! И трябва да бъде! Направете го! Без да отлагате! Без да се колебаете! Не чакайте понеделник, за да отложите за вторник, когато ще решите, че сряда е най-добре... , а защо не в четвъртък и разбира се... петък е отличен ден за работа... или... може би не... започнете да живеете живота си не просто днес, не в следващите няколко часа, а в настоящата секундичка живейте!


146 Нека да живеем в един по-добър свят, в който всеки е богат, но не на скъпи вещи и коли, а на слънчеви усмивки и мечти. Всичко тук ще е красиво и реално..., всеки поглед, всеки жест в теб ще буди интерес. Нека слънце да блести в очите, нека сбъдват се мечтите...

Десислава Карастоянова


147 Всеки човек е рядък скъпоценен камък, с единствени по рода си способности. Ограничаваме се, ако се опитваме да бъдем като някой друг. Радвайте се на своята уникалност.

Луиз Хей


148 Само ограничените духом хора имат нужда от цели години, за да се освободят от дадено чувство. Но оня, който е господар на себе си, може да сложи край на една мъка така лесно, както и да си намери забавление. Не искам да разчитам на благоволението на чувствата си. Искам да ги изживявам, да им се радвам, но да властвам над тях.

Оскар Уайлд - "Портретът на Дориан Грей"


149 "В този живот ние толкова много се бориме за надмощие. Искаме да се докажем, че сме най-добрите. Но ние сме просто хора, които искат да бъдат щастливи. Важно това да ни бъде фокус: какво ме кара да си пея от радост, от какво трепери моето сърце, за какво мечтая, когато оставам насаме и за какво моля Бог, когато никой освен него не ме чува...

Наталия Кобилкина


150 В сърцето на всеки от нас е посадено цвете – красиво, нежно, неповторимо и жадно! Нека бъдем грижовни, осъзнати и вдъхновени, за да разлистваме цветето в душата си и да озарим с красота, нежност и ухание цялата Вселена. Представете си каква изумителна градина можем да създадем всички заедно. Нека бъдем цветни, откровени, вълнуващи, обичащи, всеотдайни, устремени и щастливи.




  • Нови

  • Най-четени