04182024Чет
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 131 до 140

131 Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в себе си и в мечтите си! Затова никога не изневерявайте на собственото си Аз!


132 Всеки човек е като една приказка. Има неразказани приказки. Има недовършени приказки. Има и преписани приказки. Има приказки с неочаквано начало и неочакван край. Има и вълшебни приказки – те са най-хубави, но рядко се срещат. Всеки човек разказва любимата си приказка, без дори да знае, че той е героят в нея. Така всяка приказка носи своето време и всяко време ражда своите приказки.

Александър Урумов


133 Разочарованието винаги идва от човека, към когото храня особено доверие. Такава е структурата на моето съзнание. Аз съм доверчива, но не в глупашкия смисъл, а в моралния. Мисля, че след като аз се отнасям доверчиво към ближния си, трябва да има отговорност. Когато има разминаване, го преживявам тежко. Боледувам. И като го изболедувам, този човек вече го няма за мен. Изчезва. Това е нещо като смърт.

Невена Коканова


134 Единственото нещо, което ни възпира докрай да се погнусим от този свят, е красотата, която от време на време човек сам сътворява из хаоса.

У. Съмърсет Моъм


135 Уважавайте и обичайте различните, добрите, истинските хора... Тези, които дават и правят всичко за вас... защото не можете да си представите какви ужаси може да ви сервира животът и точно в този момент... ще ви трябва именно такъв един добър и различен и всеотдаен човек..., но уви - той ще е далеч. Но не защото той така е пожелал... а защото вие сте го отблъснали с неблагодарността си.


136 Разстоянието нищо не разрушава. Разликата във възрастта - нищо не разрушава. Мнението на родителите - нищо не разрушава. Дори ядреното оръжие нищо не разрушава. Всичко разрушават хората. Сами!

Бърнард Шоу


137 Трябва да спрем да се мразим! Стига вече!

Джоко Росич


138 Едно изречение, лишено от умисъл не означава нищо, но ако се напише при други обстоятелства, може да се превърне в мълния, която да разруши живота; по същия начин друго изречение може да даде някому за седмици топлина, при все че е тъй непредумишлено, както първото. Месеци наред размишляваме за неща, които другият е забравил още когато е залепял плика.

Ерих Мария Ремарк - “Нощ в Лисабон“


139 Желая ти това, което повечето нямат: Желая ти време да се радваш, да се смееш!!! Не ти желая време за бързане и тичане, a време да бъдеш щастлив... Не ти желая време, което просто да убиваш... Желая ти да имаш време да живееш!

Ели Михлер


140 Няма да те обогати онова, което ще извлечеш от книгите - в крайна сметка онова, което книгите ще извлекат от теб ще промени живота ти.

Из "Монахът, който продаде своето ферари"




  • Нови

  • Най-четени