04252024Чет
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 111 до 120

111 - По-добре идвай в един и същи час - каза лисицата. - Ако идваш например в четири следобед, аз още от три часа ще започна да се чувствам щастлива. Колкото повече наближава часът, толкова по-щастлива ще бъда. В четири вече ще се вълнувам и ще се безпокоя, ще открия цената на щастието! Но ако идваш, когато ти хрумне, никога няма да зная за кога да подготвя сърцето си...

Антоан дьо Сент-Екзюпери - "Малкият принц"


112 Но в едно нещо съм сигурна.Импулсивността не е същото като смелостта.Истинската смелост идва от сърцето.Понякога е нужна повече смелост не да скочиш, а да останеш на мястото си.Когато всеки от нас погледне в огъня, трябва да реши сам за себе си какво да направи.

Мери Алис Монро - "Дъщерята на пеперудите"


113 Попитали Далай Лама какво най-много го изненадва относно човечеството, а той отговорил: Човекът, защото жертва здравето си, за да печели пари. После жертва парите, за да си възвърне здравето. И след това е толкова неспокоен за бъдещето, че не се радва на настоящето. Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее, сякаш никога няма да умре, и после умира, без никога да е живял!


114 Най-добрият човек е този, който живее със своите мисли и чуждите чувства, най-лошият тип човек - който живее с чуждите мисли и своите чувства.


115 Започни да правиш това което желаеш. Ние не живеем във вечността. Имаме само този момент, искрящ като звезда в нашите ръце - и топящ се като снежинка.


116 Един и същи човек,веднъж може да бъде най-добър,друг път лош,зависи какво са поискали от него и на каква страница са отворили душата му.

ИЗ "Най-добрият човек,когото познавам"


117 Действай така, сякаш неуспехът е невъзможен, а успехът ти сигурен. Заличи всяка мисъл за възможността да не постигнеш целите си, били те материални или духовни. Бъди храбър и не ограничавай полето на въображението си. Никога не ставай пленник на миналото. Бъди архитект на собственото си бъдеще. И ще станеш съвсем друг човек.

Робин Шарма - "Монахът, който продаде своето ферари"


118 Най-красивите хора, които познаваме са тези, които знаят, какво е поражението, изпитали са мъката и страданието, водили са вътрешна борба, преживели са загубата и са намерили своя начин да изплуват от дълбините. Тези хора притежават признателност, чувствителност и разбиране за живота, което ги изпълва със състрадание, нежност и дълбоко любяща загриженост. Красивите хора не са красиви просто по някаква случайност.

Елизабет Кюблер-Рос


119 Човек е създаден, за да се радва, а светът е пълен с неща, които носят радост, стига да не сме твърде горделиви, за да им се насладим или твърде алчни, за да търсим в тях полза, вместо чисто удоволствие.

Джон Ръскин


120 Не следвай всички правила, че никога няма да стигнеш там, където искаш. Следвай интуицията, мъдростта и сърцето си и ще получиш много повече. Животът няма правила.




  • Нови

  • Най-четени