04162024Вт
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философски мисли от 71 до 80

71 Мисли само за това, което носи живот в себе си. Ако искаш да бъдеш здрав, мисли за радостта и веселието. Ако искаш да бъдеш богат, мисли за знанието и търпението. Ако искаш да бъдеш силен, мисли за Светлината. Ако искаш да не се спъваш, бъди вътрешно винаги доволен, без да има защо.


72 Пази неопетнена свещената връзка с Този, който те е родил. Само тогава ще придобиеш онова, за което копнееш: сила, красота, доброта и разумност.


73 Възмутена госпожа се скарала на един мъдрец: Защо дадохте милостиня на онзи просяк! Джобовете му са пълни с пари! А мъдрецът й отговорил: Мила госпожо, нищо не сте разбрали! Аз дадох милостиня не на него, а на себе си!


74 Един младеж потропал на вратата на един мъдрец и като го видял, попитал:
— Вярно ли е, че можеш да четеш в душите на хората?
— Само в ония, в които пише нещо. - отвърнал мъдрецът.


75 ... Вярвам, че всяко нещо си има причина.
Хората се променят, за да се научиш да не се привързваш. Нещата се объркват, за да можеш да ги оцениш, когато са наред. Вярваш на лъжи и се разочароваш, за да се научиш в крайна сметка да се доверяваш единствено на себе си.
... А хубавите неща понякога се разпадат,
за да може още по-хубаво да се наредят.


76 С годините забелязвам, че каквото чувствам - това привличам.
Ако изпитвам гняв - привличам гневни и мрачни хора.
Ако преживявам любов и радост - привличам любящи и щастливи хора.
Каквито сме ние - такива са и хората до нас.
Благодаря за прекрасните, зареждащи и обичливи хора, които ми обкръжават.
И си пожелавам да бъдем винаги в тази вибрация на любовта и спокойствието.


77 Ако знаехте потенциала си да се чувствате добре, не бихте поискали от никого да е различен, за да се чувствате добре. Ще се освободите от обременяващата невъзможност на нуждата да контролирате света, партньора или детето си. Само вие създавате своята собствена реалност!

Тайната/ The secret


78 Когато проникнеш много дълбоко в себе си, неизбежно стигаш до безкрая на света. Лесно можеш да се поставиш на мястото на дърво, планина или дишащ листак, да станеш птичи полет или уханието на цвете. Имаш в себе си мощта да изпиташ незнайните възможности на природата чрез вътрешния опит, който ни връща в центъра на всички неща... Престани да гледаш света с безпокойство. Очите ти пръскат Светлината на деня...

Индиански мъдрости


79 Всички ние сме участници в едно космическо пътешествие. Спрели сме тук за малко, за да се срещнем, да се обичаме и да споделяме. Ако споделяме с добри чувства, с леко сърце и Любов, ще създадем изобилие и радост за всички. И тогава ще си е струвало да живеем.

Дийпак Чопра


80 Жестовете на грижа, внимание, обич, признателност и любов са едни от най-ценните подаръци, които можете да дадете и те не ви струват нищо.

Дийпак Чопра




  • Нови

  • Най-четени