04202024Съб
Last updateЧет, 28 Юни 2018 5pm

Философия на любовта от 61 до 70

61 Мъчително е да погледнеш една жена, която си обичал с цялото си сърце дотолкова, че си искал винаги да я гледаш, и изведнъж да разбереш, че ти е все едно, ако не я видиш повече.
Трагедията на Любовта е в безразличието...!

Съмърсет Моъм - "Човекът, който имаше съвест"


62 Чистата Любов не може да бъде подправена или нагласена.
Тя просто те приема такъв, какъвто си.
Беден, но с богато сърце!
Гладен, но със сита душа!


63 Много е лесно да разголиш една човешка душа, трудно е да я запазиш ненаранена. Ако не можеш да поемеш тази отговорност, по-добре не се докосвай до нея.


64 ...ти си всичко онова, което съм мечтал да имам в тоя живот, и си човека с който искам да споделя всичките си красиви, истински и невероятни моменти в живота...


65 ...надявам се да си това, което винаги съм искал и никога няма да те пусна да си отидеш от живота ми! Обичам те... и нека това е докрай!


66 Аз вярвам в теорията за единствения куршум. Можеш да се влюбваш и любиш много пъти, но има само един куршум, на който е гравирано името ти. И ако извадиш късмета да те прострелят с този куршум, раната никога не заздравява.


67 Всяка любов дава:
Много, малко, музи, уроци, лудост, слънце, усмивки...

Всяка любов взима:
Много, малко, разум, сърце, сълзи, сън, нощи, дни...

Всяка любов трябва:
Да даде, да вземе, да научи, да прости, да усмихне, да разплаче, да бъде!


68 Кажете на сърцето си, че страхът от страданието е по-лош от самото страдание. Кажете му също че никога никое сърце не е страдало, когато тръгне да преследва мечтата си.


69 Не идвай в живота ми за да разбереш какво искаш. Ела тогава когато знаеш какво искаш и когато си разбрал, че това, което искаш съм аз.

Елвира Енчева


70 Ако ти скочиш, аз няма да скоча заедно с теб. Аз просто ще съм там долу и ще те чакам, за да те хвана.




  • Нови

  • Най-четени